TOP

Youtube gør danske film ulovligt tilgængelige – møder kritik fra politiske partier: “Det er klart et problem”

Streaminggiganten Youtubes popularitet i Danmark når næppe nye højder i disse dage.

Mens platformen på tredje uge holder lukket for godt og vel al dansk musik som følge af uenighederne med musikrettighedsorganisationen Koda, vrimler det også med ulovligt oploadede film på Youtube – og flere af dem er danske. 

Det påpegede Filmmagasinet Ekko for nyligt i en artikel, hvor både nyere film som ‘Underverden’ og ‘Antboy’ samt klassikerne ‘Busters Verden’ og ‘Festen’ blev fundet og identificeret som frit tilgængelige piratkopier på streamingplatformen. Nu har tre politiske partier kommenteret på sagen.

”Det er klart et problem, at der er mange film, som ligger tilgængeligt på Youtube. Vi må have afdækket, om vi med den nuværende lovgivning har de nødvendige værktøjer, eller om der er mere, der kan gøres,” siger Socialdemokratiets kultur- og medieordfører, Kasper Sand Kjær, til Ekko.

Også Dansk Folkeparti og Venstre kritiserer Youtube i skarpe vendinger, og ifølge sidstnævntes kultur- og medieordfører, Britt Bager, vil sagen blive drøftet på et møde med Youtube i den kommende uge, hvor Koda-sagen dog er øverst på dagsordenen.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på rasmus@kulturmonitor.dk