TOP

Yahya Hassan-vej møder politisk modstand i Aarhus

Idéen om at navngive en aarhusiansk gade eller plads efter den afdøde digter Yahya Hassan møder nu politisk modstand i Aarhus. Det skriver Politiken

Forslaget, som kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R) for lidt over en måned siden forelagde det aarhusianske byråd, møder ellers opbakning i en Facebook-afstemning lavet af Indvandrerradioen i Aarhus, hvor 76 procent af 815 respondenter erklærer sig positive over for idéen. 

En af de aarhusianske byrådspolitikere, der vender tomlen nedad til projektet, er Venstres kulturudvalgsmedlem Hans Skou. Han anerkender Yahya Hassans litterære bedrifter, men mener også, at en vej eller en plads opkaldt efter digteren vil være upassende:

“Med de udfordringer, han havde med samfundet, er han ikke i min optik værdig til at få en vej kaldt op efter sig. Han er ikke det fyrtårn, man skal være for at få den hædersbevisning, som det er at få en vej opkaldt efter sig,” siger Hans Schou til Politiken. 

Spærrer for en benævnelse

Formanden for kulturudvalget, Steen Bording Andersen (S), der også er formand i Danmarks Biblioteksforening, er heller ikke klar til at give forslaget sin entydige opbakning, som det ser ud lige nu. 

“Yahya Hassan har sat væsentlige spor i litteraturen og banket hul i en mur, som var massiv. Men han var også et vanskeligt menneske at omgås, og det spærrer for en benævnelse,” siger Steen Bording Andersen til Politiken. 

Til Kulturmonitor har Rabih Azad-Ahmad tidligere forklaret, at forslaget skal ses som et forsøg på at differentiere mellem digteren og personen Yahya Hassan. 

“Selv har jeg også været kritisk over for Yahya Hassan i forhold til, hvordan har var, og hvordan han opførte sig. Meget af det hænger jo nok sammen med den hårde opvækst, han også beretter om i bogen. Men det skal siges her, at når jeg foreslår sådan noget som dette, så er det digteren Yahya Hassan, jeg vil hylde. Ikke personen,” lød det fra kulturrådmanden.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på rasmus@kulturmonitor.dk