TOP

Volbeat udelukker igen danske medier fra koncert: Nu reagerer resten af pressen

Når Volbeat lørdag spiller koncert i Ceres Park i Aarhus, bliver det uden Ekstra Bladet og metalmagasinet Devilution. De optræder ikke på den akkrediteringsliste, som Volbeat har sendt ud til dansk presse. Det har medført, at anmeldere i fælles front nu boykotter Danmarks største eksportvare, når det kommer til rockmusik.

Det skriver Gaffa, der ligeledes udebliver fra koncerten.

I 2017 gjorde Volbeat og Live Nation det samme, da det danske rockband skulle spille koncert i Parken. Her var hverken Ekstra Bladet eller Devilution inviteret. De fik aldrig en forklaring på, hvorfor invitationen ikke tilfaldt dem. Men Devilutions udgiver Jacob Dinesen forklarede dengang til Gaffa, at det bestemt ikke var en tilfældighed, at det netop var blandt andet dem, som ikke måtte anmelde koncerten. Det skyldes, at de generelt ikke har givet bandet ros til Volbeats sidste mange koncerter. Derudover lavede Jacob Dinesen en bog om Volbeats forsanger Michael Poulsen, som de ikke var synderlig begejstrede for.

“Uden at være overdrevet paranoide mener vi bestemt, at vi kan se et system i deres boykot. Vi har som bekendt en fri presse og en fri debat i det her land. Og Volbeat burde have brede skuldre nok til at kunne klare kritik. Jeg har vanskeligt ved at se, hvad det ellers skulle handle om, når de bevidst gør vores arbejdsvilkår ringere på den her måde,” forklarede han til Gaffa i 2017.

I 2019 er det et samlet anmelderkorps, som har boykottet koncerten. De forklarer, at det ikke handler om, at de skal betale for billetter på lige vilkår med koncertgængere. Det drejer sig derimod om det principielle i sagen, da det ‘underminerer kulturkritikken generelt’.

Til Ekstra Bladet forklarer chefredaktør Karen Bro, at hun er trist over at se en gentagelse af, at man udelukker dele af pressen, men omvendt er det rart at konstatere, at pressen står sammen.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på mads@kulturmonitor.dk

Ny abonnent? Bestil abonnement

Log ind test