TOP

Virolog sår tvivl om festivaler på denne side af sommerferien: “Det vil nok være for riskabelt”

Alt skal klappe med hensyn til vaccinationer, smittetal og hurtigtest, hvis 130.000 gæster skal have lov til at gå igennem indgangen til Roskilde Festival denne sommer.

Sådan lyder det i Jyllands-Posten fra professor i virologi ved Københavns Universitet, Allan Randrup Thomsen, der ikke mener, at et vaccinepas alene er nok til at gennemføre festivalen – heller ikke selvom sundhedsmyndighederne skulle nå at få alle vaccineret inden 27. juni, som de har sat som mål.

Ifølge virologen er der flere udfordringer. For det første skal der gå syv dage fra andet stik, før man ved, om det virker. Desuden ved man allerede nu, at vaccinen fra Pfizer kun virker i 95 procent af tilfældene, hvilket efterlader fem procent, der kan være potentielle smittebærere. 

Derfor vil en kombination af vaccine plus en hurtigtest ved alle indgangene være den bedste løsning, hvis Roskilde Festival skal afvikles, mener Allan Randrup Thomsen.

Heartland, Northside og Copenhell får det svært

Til gengæld mener han, at festivaler som blandt andre Heartland, Northside og Copenhell, der står til at skulle afvikles før sommerferien, får det mere end svært. 

“Jeg har meget svært ved at se, at man kan afvikle store festivaler inden 27. juni. Det vil nok være for risikabelt. Men igen: Det afhænger af, hvor risikovillige vi er parat til at være som samfund,” siger han til Jyllands-Posten.

Både Copenhell og Heartland oplyser til avisen, at de naturligvis vil følge myndighedernes retningslinjer. 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk