TOP

Vinca Wiedemann til prismodtager for bog om Mogens Rukov: “Det er en bedrift, at du har fået skrevet og udgivet denne bog”

Manuskriptforfatter Elsebeth Nielsen får Lars Kjeldgaard Prisen for bogen ‘Dramaturgi med Mogens Rukov’. 

Lars Kjeldgaard Prisen er på 50.000 kroner og er indstiftet med det formål “at fremme film- og teaterkunst gennem en årlig uddeling af en pris til en særlig talentfuld person eller gruppe personer.”

Fondens bestyrelse lægger endvidere vægt på, at modtageren arbejder kompromisløst, originalt og med høj kunstnerisk integritet og kvalitet.

I motivationstalen fra Den Danske Filmskoles rektor, Vinca Wiedemann, der er også er medlem af Lars Kjeldgaard Fondens bestyrelse, lyder det ifølge Ekko blandt andet: 

“Det er en bedrift, at du har fået skrevet og udgivet denne bog. Den ser let og ligetil ud, når man læser den, men vi er nogle stykker, der ved, hvor svært det har været. I årevis har du arbejdet for at komme i mål med den, og havde du ikke selv været så stædig, så er det helt sikkert, at arbejdet ikke var blevet fuldført. Bogen lyser af respekt for og kærlighed til en stor lærer og inspirator. Og jeg ser den som en kærlighedsgave til Mogens, der måtte give op i forhold til selv at skrive en bog om dramaturgi, selv om han virkelig prøvede.”

Prisen blev indstiftet, efter at cand.phil i dramaturgi og filminstruktør Lars Kjeldgaard døde i 2010 i en alder af 53 år. 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.