TOP

Vinca Wiedemann har hjemsendt Arne Bro: “Det er en personalesag”

Rektor for Den Danske Filmskole, Vinca Wiedemann, har i dag hjemsendt leder af dokumentarinstruktøruddannelsen, Arne Bro. 

I en mail, som Vinca Wiedemann har sendt ud til ansatte og studerende på Filmskolen, skriver hun, at hun “desværre har været nødt til at hjemsende Arne Bro”. Hun oplyser også, at “det er en personalesag”, og at hun derfor ikke kan komme ind på de nærmere omstændigheder på nuværende tidspunkt. 

“Jeg ved, det er en meget alvorlig besked, som vil berøre jer alle dybt. Så snart der er en afklaring, vil I høre nærmere,” afslutter Vinca Wiedemann e-mailen. 

De studerende mødes i dag klokken 15 for at tale om sagen. Det bekræfter flere kilder, som ikke ønsker at udtale sig yderligere på nuværende tidspunkt, til Kulturmonitor. 

I et interview med filmmagasinet Ekko beskriver Vinca Wiedemann sagen som meget alvorlig og gør det klart, at hun har tavshedspligt.

“Jeg har tavshedspligt, som gør, at jeg ikke kan udtale mig overhovedet om det. Det er, fordi jeg er arbejdsgiver, og det er en beskyttelse af den ansatte,” siger hun til Ekko.

Arne Bro fik i marts en æres-Bodil for sit mangeårige virke på Filmskolen. 

Kulturmonitor arbejder på at få en kommentar fra Vinca Wiedemann og Arne Bro.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.