TOP

Vilde planer for Palads: Pastelbygning skal erstattes af hundedyrt højhus, der blander biograf- og kontorvirksomhed

Som et stort, pastelfarvet blikfang i hjertet af København har den traditionsrige Palads-biograf længe været svær at ignorere. Nu har fremtiden for den over 100 år gamle bygning taget en opsigtsvækkende drejning.

Ifølge Politiken Byrum har Nordisk Film Biografer, der ejer Palads, nemlig præsenteret politikerne i Københavns Teknik- og Miljøudvalg for en ny, stortstilet plan om at rive den ikoniske Palads-biograf ned og erstatte den med en bygning tegnet af Bjarke Ingels Group (BIG).

Bygningen skal efter planen være 69,5 meter høj, bestå af 18 etager og have grønne tage. Dermed vil biografen – der forventes at koste i omegnen af en milliard kroner – være i samme luftlag som det nærtliggende SAS-hotellet, der til sammenligning er en halv meter højere. 

Det er planen, at selve biografsalene placeres under jorden, mens resten af bygningen skal bestå af kontorer.

Visualisering: Bjarke Ingels Group
Visualisering: Bjarke Ingels Group
Visualisering: Bjarke Ingels Group

Investorer jagtes, mens politikere vurderer

Spørgsmålet om den politiske opbakning til projektet synes endnu at blafre i vinden.

Mens konservatives Jakob Næsager til Politiken udtrykker skepsis omkring projektet, som ifølge ham “ikke levner meget plads til det historiske,” udtaler Lars Weiss, der er medlem af Teknik- og Miljøudvalget for Socialdemokratiet: “Vi er blevet præsenteret for en løs skitse og glæder os til at se et mere konkret forslag, før vi tager stilling til det.”

Ifølge Politiken har Nordisk Film Biografer sat jagten ind på investorer i det videre arbejde med projektet, som foregår i samarbejde med Københavns Kommune.

Såfremt projektet får politisk opbakning, forventer Nordisk Film Biografer at have den nye biografbygning færdig tre år efter en udstedt byggetilladelse. 

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på rasmus@kulturmonitor.dk