TOP

Venstre vil samle flertal udenom regeringen og afskaffe kulturbesparelser: “Der er skåret helt ind til benet”

Omprioriteringsbidraget, der siden 2016 har skåret to procent i en række danske kulturinstitutioners årlige budgetter, skal fra 2020 afskaffes ifølge Venstre.

Til det formål vil partiet nu fremlægge en ny finansieringsplan i håb om at samle et politisk flertal uden om regeringen.

“Kulturområdet har været underlagt omprioriteringsbidraget i tre år. Der er skåret helt ind til benet. Så hvis vi ønsker et rigt kulturliv, der kan udvikle sig, bliver vi nødt til at stoppe de her besparelser,” siger kulturordfører Britt Bager (V) til Altinget

I regeringens finanslovudspil for 2020 er omprioriteringsbidraget på kulturområdet planlagt til at resultere i besparelser på 50 millioner kroner, hvilket svarer til 0,6 procent af Kulturministeriets samlede bevilling. For nylig meldte regeringen dog ud, at dele af kulturlivet kan se frem til at slippe for næste års omprioriteringsbidrag

Det holder ikke Venstre fra at ville sløjfe omprioriteringsbidraget i deres nye finansieringsforslag, som præsenteres for folketingets øvrige partier senere på ugen. 

Det var Venstre selv, der i 2016 stod bag de omdiskuterede kulturbesparelser. Ifølge Britt Bager var den økonomiske situation en væsentligt anden i 2016, hvorfor man nu agter at lade landets kulturinstitutioner ånde frit igen.

“Der må ikke gå politisk taktik i det her. Det er det faktisk alt for alvorligt til. Det vigtigste for mig er, at omprioriteringsbidraget på kulturlivet bliver fjernet, så vores kulturinstitutioner igen kan investere og kigge fremad,” siger ordføreren til Altinget. 

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på rasmus@kulturmonitor.dk