TOP

Velkendte danske film dominerer i biograferne i første uge efter genåbningen

Det lyder lidt som en gentagelse, og det er det til dels også, for det er efterhånden velkendte danske film, der den seneste uge efter genåbningen af de danske biografer har trukket folk ind i biografmørket.

Oscar-vinderen ‘Druk’ af Thomas Vinterberg, der havde biografpremiere tilbage i september sidste år, ender således på en femteplads over biografugens mest sete film med 10.697 solgte billetter. 

Mest sete film med 28.040 solgte billetter var også en gammel kending, nemlig Anders Thomas Jensens ‘Retfærdighedens Ryttere’, der havde premiere tilbage i november måned sidste år. Og Søren Kragh-Jacobsens ‘Lille Sommerfugl’, der havde premiere i december 2020, men blev ramt af nedlukningen umiddelbart efter, lander på en andenplads med 16.928 solgte billetter, lyder det i en pressemeddelelse fra Nordisk Film Distribution. 

Her ser man imidlertid tallene fra den første genåbningsuge som et positivt tegn på, at danskerne er klar til at besøge biograferne igen.  

“Det er simpelthen gået over al forventning, og alle tre danske film i top 5 har overgået vores mest optimistiske forventninger. Det lover særdeles godt for både dansk film og danske biografer i den kommende tid,” lyder det i en udtalelse fra markedsdirektør i Nordisk Film Distribution, Frederik Honoré.

Nerverne uden på tøjet

Ifølge den første måling på det kulturbarometer, som over den kommende tid skal måle danskernes kulturbehov, købevillighed og tryghed i genåbningsfasen, svarede 38 procent af de adspurgte, der forventede at deltage i et kulturarrangement i den kommende måned, at de ville vælge et biografbesøg. Alligevel har man i filmbranchen set frem til den første uge med en vis usikkerhed og nervøsitet. 

“Det var naturligvis med nerverne uden på tøjet, at vi slap efterårets danske film løs i biograferne igen. Der var mange spørgsmål, der knyttede sig til, om danskerne var klar til en ny tur i biografmørket. Svaret i weekenden var entydigt positivt. Distributører, producenter og biografejere kan drage et lettelsens suk. Danskerne er i den grad klar til at gå i biograferne igen,” mener Frederik Honoré.

Med de seneste biograftal er ‘Retfærdighedens Ryttere’ nu oppe på 510.059 solgte billetter, ‘Lille Sommerfugl’ er på bare 10 dage i biografen oppe på 77.623 solgte billetter, og ‘Druk’ er helt oppe på 817.291 solgte billetter.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk