TOP

Vega og Fallulah laver endagsfestival for at hylde og samle musikbranchens kvinder

Til september lægger spillestedet Vega hus til endagsfestivalen Hej Søster Fest. Festivalen bliver lavet i et samarbejde med Fallulah, som står bag initiativet Hej Søster, og vil byde på koncerter, dj’s og foodtrucks og præsentere navne som Nelson Can, Soleima, Ida Red, Iris Gold og Marie Key.

”Vores hovedfokus med Hej Søster Fest bliver ikke at skabe en offentlig debat om køn i kultur. Vi ønsker at lade musikken tale og vise, at kvindelige kunstnere kan trække masser af opmærksomhed, sælge billetter og trives virkelig godt i et miljø, hvor fællesskabet er i front,” udtaler Fallulah i en pressemeddelelse, hvor det også bliver oplyst, at Hej Søster Fest er en drøm, som bagkvinden Fallulah længe har ønsket at sætte strøm til.

“Både for at give den blomstrende, kvindelige talentmasse den hyldest, som den fortjener. Men også for at skabe et nyt samlingspunkt, hvor kvinder bakker op om hinandens talenter i en branche, der stadigvæk primært er mandsdomineret. Det er nemlig fællesskabet og ikke forskellighederne, der er vigtigst at fremme for Fallulah,” lyder det i pressemeddelelsen.

Fallulah søsatte fællesskabet Hej Søster, da hun opdagede, at der på en Gramex liste over de mest spillede danske kunstnere i dansk radio udelukkende var mandlige artister.  

Hej Søsters første tiltag var derfor en playliste på Spotify med aktivt udøvende danske kvindelige frontfigurer, soloartister og bands, som skulle tjene som inspirationsliste for musikfans og den etablerede branche.

Over 7.000 mennesker er i dag en del af Hej Søsters fællesskab på de sociale medier, og blandt de kommende initiativer er blandt andet en podcast. Hej Søster modtog for kort tid siden Artbeat Talentprisen 2019.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.