TOP

Vega-direktør væltet som formand for forening bag Roskilde Festival

Steen Jørgensen, der til daglig er direktør for spillestedet Vega i København, blev ikke genvalgt som formand for bestyrelsen for Foreningen Roskilde Festival på festivalens generalforsamling torsdag aften. Det skriver Roskilde avis. 

Steen Jørgensen indtrådte i bestyrelsen i 2008 som næstformand og blev formand i 2010 og genvalgt i 2013 og 2016. Men selvom han igen stillede op til formandsposten blev han ikke genvalgt og bestyrelsen skal nu ved et konstitueret møde på mandag finde en ny formand, skriver avisen, der samtidig påpeger, at Steen Jørgensen trods sine mange år på posten aldrig for alvor fik gjort sig gældende i den lokale offentlighed i Roskilde. 

I alt fire mand var på valg til bestyrelsen, der ikke er at forveksle med Fonden Roskilde Festivals bestyrelse. Marianne Ifversen, der til daglig er overlæge på Rigshospitalets børneafdeling blev genvalgt, mens nyvalgt medlem blev Thomas Windfeldt Arnø, der de seneste 17 år har været ansvarlig for festivalens armbånd. Arnø gik til valget med en ambition om at inddrage festivalens mange frivillige noget mere og tidligere i  planlægningen af nye tiltag og ikke først trække dem ind lige før festivalen, som en udførende enhed.

På generalforsamlingen præsentere Roskilde Festival et overskud på 19,2 millioner kroner for 2018.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk