TOP

Vardemuseerne overtager driften af Blåvandshuk Fyr

På tirsdag aftens byrådsmøde i Varde Kommune skal byrådet godkende, at Blåvandshuk Fyr for fremtiden drives af Vardemuseerne, skriver JydskeVestkysten.

Siden Varde Kommune købte fyret og fyrmesterboligen i 2018 har ProVarde stået for at drive fyret, men da ProVarde bliver omlagt og får en ny turistorganisation i Hvide Sande, bliver driften lagt i Vardemuseernes hænder.

JydskeVestkysten skriver, at ifølge Borgmester Erik Buhl (V) er det en ren praktisk foranstaltning, og at fyret på kort sigt bliver drevet videre som før.

Direktør for Vardemuseerne Claus K. Jensen forklarer, at de kan se nogle helt særlige muligheder i overtagelsen af fyret:

”Vi kan sælge billetter til fælles oplevelser. Det ligger måske også mere til vores butik at sælge billetter til oplevelser, end det gør til et nyt turismedestinationsselskab,” siger han

For Claus K. Jensen giver det mening, at Vardemuseerne står for driften af fyret, da det skaber en god sammenhæng mellem museet Tirpitz, som Vardemuseerne ejer, og Blåvand Naturcenter, hvor de står for en del af naturformidlingen.

Blåvandshuk Fyr er 39 meter højt og er Varde Kommunes næstmest besøgte attraktion med cirka 60.000-70.000 besøgende om året.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på natalie@kulturmonitor.dk