TOP

Vækstlagsteater overtager succesfuld TeaterBattle

Mungo Parks succesfulde konkurrence TeaterBattle genopstår efter fire års tavshed. Men denne gang er det ikke Mungo Park, der skal lede konkurrencen, men i stedet skal Danmarks største vækstlagsteater, Teaterhuset, stå i spidsen for den. Det skriver Iscene.dk.

Konkurrencen blev startet i 2009 af Mungo Parks daværende teaterdirektør, Martin Lyngbo, og hans projektleder Line Hauger. Ideen bag konkurrencen var at give teateraspiranter mulighed for at vise deres forestillinger og performances for et publikum og en jury og samtidig hylde og samle teateraspiranter og ildsjæle. Men i 2015 stoppede Mungo Park med at afholde konkurrencen, og først nu har nye kræfter taget over – dog med en repræsentant for Mungo Park i form af teaterdirektør og jurymedlem, Anna Malzer.

Formanden for Teaterhusets nye bestyrelse, Emil H. Christiansen, siger til Iscene.dk, at han glæder sig over, at konkurrencen er genopstået.

”Det skal ikke kun være de etablerede teatre og skoler, der sætter rammerne og dagsordenen for aspiranter i scenekunst- og teaterfaget, for de polerer og former aspiranternes stemmer mere end de skaber dem. Teaterhuset skal være der, hvor du selv leder efter, afprøver og skaber lige præcis din egen stemme – og den vil altid være god nok til at have plads hos os,” siger han.

Også initiativtageren bag konkurrencen, Martin Lyngbo, er glad for, at Teaterhuset har taget over.

”TeaterBattle har altid været en falsk konkurrence. Vi lader som om, at vi konkurrerer på teater, mens vi i virkeligheden forsøger at hjælpe hinanden til at blive dygtigere og stærkere. Nu er styrken nået dertil, at TeaterBattle kan bære sig selv og rejse videre i nye rammer. Jeg kan ikke forestille mig nogen bedre udvikling. Jeg kaster al min kærlighed til projektet og glæder mig til at komme på besøg!”

TeaterBattle finder sted i uge 43 med finalefest lørdag d. 26. oktober. 

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på cille@kulturmonitor.dk

Ny abonnent? Bestil abonnement

Log ind test