TOP

V, K, SF og DF vil have flere penge på forhandlingsbordet – og efterlyser en mere langsigtet løsning for kulturen

Venstre mener, at vi i Danmark skal lade os inspirere af den norske coronahjælp til kulturområdet og ønsker at bruge 400 millioner kroner på kulturlivet i løbet af en to måneder lang periode. Det skriver Politiken

Partiet ønsker dermed at bruge langt mere end de 100 millioner kroner til en aktivitetspulje på kulturområdet, som der bliver lagt op til ifølge et lækket notat

“Vi er optaget af, at det bliver en reel hjælpende hånd. Der skal penge på bordet, så vi kan få gang i noget. Der er endnu mere brug for en hjælpende hånd i dag, end der var i marts,” siger Venstres erhvervsordfører, Torsten Schack Pedersen, til Politiken, hvor han også udtrykker ønske om en løsning, som løber længere end de to måneder – september og oktober – der bliver lagt op til i forbindelse med de aktuelle forhandlinger om coronahjælp til kulturlivet.

Og Venstre er ikke alene. Også Dansk Folkeparti, Konservative og SF mener, at der skal mere end 100 millioner kroner på bordet og efterlyser en aftale, der er gældende indtil årsskiftet, så der kan komme ro på bagsmækken.

Kulturminister Joy Mogensen (S) afviser i en skriftlig kommentar til Politiken at kommentere konkrete tal.

“Men jeg håber snart, at vi kan blive enige om en aftale. Vi har travlt med at sikre hjælp – for det er der i den grad brug for,” skriver hun.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.