TOP

Uønsket seksuel opmærksomhed var også et problem i DR Pigekoret før Michael Bojesens tid som chefdirigent

Der har igennem længere tid, end hidtil antaget været problemer med uønsket seksuel opmærksomhed rettet mod sangerne i DR Pigekoret. Det skriver Politiken

Ifølge oplysninger fra DR’s daværende generaldirektør, Christian S. Nissen, måtte chefdirigent Tage Mortensen i 2000 forlade jobbet på grund af forældreklager. 

“Vi kunne se, at forældreklagerne ikke var ubegrundede, og at der havde været reel grund til at klage. Derfor besluttede vi at bringe ansættelsen til ophør,” siger Christian S. Nissen til avisen, hvor han også fortæller, at “vi udbasunerede det ikke dengang, og det var af hensyn til Tage Mortensen og af hensyn til pigekoret”.

Tage Mortensens efterfølger som chefdirigent for koret, Michael Bojesen, har netop forladt sin post som Statens Kunstfonds bestyrelsesleder og taget orlov fra sin stilling som leder af Malmø Opera som følge af tidligere korsangeres vidnesbyrd om et seksualiseret miljø i DR Pigekoret. 

DR’s nuværende kulturdirektør, Henrik Bo Nielsen, er uforstående over, at det har kunnet blive ved i så lang tid, og at der ledelsesmæssigt dengang ikke er skredet ind.

“Der tegner sig et billede af nogle personer, der svigtede eller afstod fra at behandle sagerne ordentligt – og en kultur og en facon i den del af institutionen, som har været stærkt kritisabel. Jeg mener ikke, man kan sige det tydeligt nok,” siger Henrik Bo Nielsen til Politiken.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.