TOP

Uffe Savery bliver ny rektor for Det Kongelige Danske Musikkonservatorium

Uffe Savery bliver rektor for Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Han afløser Bertel Krarup, som går på pension den 31. maj 2019.

Det meddeler Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

”Med Uffe Savery får Det Kongelige Danske Musikkonservatorium en rektor, der selv har været studerende i huset, og som udøvende musiker har et førstehåndskendskab til den verden, der venter efter studierne. Uffe Savery kombinerer sine kunstneriske egenskaber med en entreprenant og udviklingsorienteret lederprofil, og jeg tror, at han kan udvikle Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums indflydelse på musiklivet og fastholde den høje kvalitet, konservatoriet er kendt for,” udtaler kulturminister Mette Bock (LA).

Uffe Savery er uddannet i slagtøj, musikpædagogik samt solistklasse fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 1992 og har bl.a. undervist på konservatoriet frem til 2000. Savery var medstifter af slagtøjsduoen Safri Duo, som har haft international succes.

Siden 2010 har Uffe Savery været musikchef for Copenhagen Phil og arbejdet for at skærpe orkestrets identitet og legitimitet og sikre institutionens betydning og positionering i dansk musikliv.

”Konservatoriet har en virkelig spændende og afgørende position i dansk og internationalt musikliv. Det er en platform, hvorfra institutionen både har stor indflydelse på børn og unges forhold til musik og musikudøvelse, og samtidig har afgørende betydning for uddannelse og prægning af morgendagens samlede musikliv. Som rektor for konservatoriet er det for mig et kald at præge og udvikle musiklivet fra denne position,” udtaler Uffe Savery i en pressemeddelelse.

Prorektor Niels Rosing-Schow indtræder som konstitueret rektor i juni og juli, indtil Uffe Savery tiltræder stillingen 1. august 2019.


Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.