TOP

Udlejer slår 471.500 kroner af huslejen for at bakke op om egnsteater

Et egnsteater må højst bruge 15 procent af det samlede offentlige tilskud på husleje, og det er et problem for Bellevue Teatret i Klampenborg, som i forbindelse med den gældende egnsteateraftale for 2017-2020 har fået dispensation fra dette krav, hvilket ikke længere muligt.

Men Bellevue Teater, der bor i Arne Jacobsens ikoniske bygning på Strandvejen, har fået en hjælpende hånd fra uventet kant i forbindelse ansøgningen om egnsteaterstøtte for perioden 2021-2024. Ifølge sn.dk har udlejeren sat den årlige husleje ned med 34 procent – svarende til 471.000 kroner – så den holder sig under de 15 procent af den offentlige støtte. 

“Det er en meget stor håndsrækning og meget smukt af udlejer. Det er jo en klar tilkendegivelse af, at man gerne vil samarbejdet. Og for teatret betyder det, at vi nu har lidt ekstra i posen til at lave kultur for,” siger Bellevue Teatrets direktør Pia Jette Hansen, til sn.dk, hvor hun også fremhæver muligheden for, at teatret udover at være egnsteater også bliver et klassisk koncerthus.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.