TOP

Udendørs opera slår 10 års salgsrekord

Opførelsen af ‘Carmen’ i august har vist sig at være den helt rigtige satsning for Opera Hedeland, der med en udsolgt premiere og efterfølgende billetsalg overgik de seneste 10 års forestillinger på Danmarks største permanente udendørs scene beliggende mellem Hedehusene og Roskilde. Det skriver sn.dk.

Og med Verdis ‘Rigoletto’ på programmet til næste år ser det ud til, at Opera Hedeland kan se frem til at slå endnu en rekord. Forsalget har på nuværende tidspunkt overhalet forsalget til ‘Carmen’.

“Når man arbejder så hårdt på at skabe en god oplevelse, som holdet bag Opera Hedeland gør, er det helt fantastisk, at så mange vælger at bruge en aften hos os. Vi er meget taknemmelige for, at folk forstår og værdsætter den særlige stemning, vi skaber, og som de jo også selv er medskabere af, siger stedets operachef, Claus Lynge til sn.dk.

Ifølge operachefen er det ikke kun programmet, der trækker folk til. Helhedsoplevelsen i form af naturen, stemningen og scenen betyder i høj grad noget, viser operaens publikumsundersøgelse. Samtidig arbejder man bevidst med at trække nye publikummer til.

“Vi kan se på vores måling, at andelen af førstegangsbesøgende er steget, hvilket vi er glade for. Samtidig kommer der også lidt flere unge. Det kommer bland andet via særlige rabatter og et samarbejde med Ældresagen, som sælger familiepakker, hvor de ældre kan tage børn og børnebørn med i operaen,” siger Claus Lynge.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk