TOP

Uddannelse i kommerciel sangskrivning vil forløse danske talenters hitpotentiale

Sverige har flere uddannelser i kommerciel sangskrivning, og det er nu planen, at Danmark også skal have én. Det skriver Politiken.

Initiativtagerne, som både kommer fra det private erhvervsliv og det offentlige, håber at kunne byde velkommen til de første 12 studerende i efteråret 2020.

“Vi vil lægge vægt på det håndværk, det er at skrive en sang, og på at blive så dygtig til det, at man kan eksportere sange til udlandet og blive en del af den globaliserede musikindustri. Samtidig vil vi skabe en forståelse for sangskrivning som erhverv,” siger Jakob Sørensen, der er administrerende direktør i musikvirksomheden The Bank, til Politiken.

Sammen med blandt andet projektchef i Musikmetropolen Marianne Fruergaard, Danske Populær Autorers formand Niels Mosumgaard og  sangskriver Mich Hedin Hansen aka Cutfather er Jakob Sørensen en del af arbejdsgruppen bag den nye uddannelse.

“Industrien og erhvervet omkring sangskrivning, altså publishingindustrien, har været nærmest ikkeeksisterende i Danmark. Her har den ovenikøbet haft et utrolig dårligt rygte. Nu vil vi gerne samle de kompetencer, vi har inden for den mere populære sangskrivning,” siger Jakob Sørensen til Politiken.

Det er planen, at den nye uddannelse skal være toårig og ligge i Roskilde.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.