TOP

Uafklaret økonomi koster to museumsinspektører jobbet

Bortfaldne offentlige tilskud betyder, at to museumsinspektører nu er blevet fyret. Det skriver Fyns Amts Avis

De to museumsinspektører er Sille Radoor Larsen fra Ærø Museum og Annemette Aracama fra Marstal Søfartsmuseum.

“Det er da bare rigtigt ærgerligt, for jeg er glad for mit job, og jeg kan rigtigt godt lide at bo på Ærø, så jeg vil arbejde på at finde et nyt job på øen. Men hvis det ikke lykkes, ja, så må jeg jo finde på noget andet,” siger Sille Radoor Larsen, der er opsagt med virkning fra 1. oktober 2019, til Fyns Amts Avis. 

Sille Radoor Larsen er en af to museumsinspektører på Ærø Museum, men der på Marstal Søfartsmuseum er ansat tre museumsinspektører forud for fyringen. 

Ærø Museum og Marstal Søfartsmuseum står hver især til at miste et ekstraordinært tilskud på 800.000 kroner om året – 400.000 fra Ærø Kommune og 400.000 fra staten – som museerne har fået i perioden 2015-2019. De ekstraordinære tilskud stopper, når 2019 bliver til 2020.

Museerne har søgt kommunen om at få forlænget støtteordningen, men sagen er endnu ikke afklaret. 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.