TOP

TV 2 med store armbevægelser – øger fiktionsinvesteringerne gevaldigt

Streaming er mere populært end nogensinde, og intet tyder på, at det stopper lige foreløbigt. Derfor vil TV 2 fra 2020 have et endnu større fokus på fiktion på hovedkanalen samt TV 2 Charlie, Zulu og TV 2 Play. 

Lotte Lindegaard, der er programdirektør i TV 2, vil ikke løfte sløret for, hvor stor fiktionsinvesteringen bliver, men ambitionen er, at public service-kanalen vil vise nyt fiktionsindhold hver eneste uge. 

Det forklarer hun til Mediawatch

“Vi er midt i en afgørende digital transformation, hvor vi accelerer udviklingen på TV 2 Play. Det er baggrunden for, at vi øger investeringerne i dansk fiktion med cirka 20 procent fra 2020. Dansk fiktion er en genre, der klarer sig godt på vores traditionelle kanaler og også i høj grad leverer varen på TV 2 Play,” siger Lotte Lindegaard.

Serie om efterforskningen af Peter Madsen

I løbet af de seneste par år har TV 2 også haft rig mulighed for at sætte gang i fiktionsproduktionerne. Da Public Service Puljen på 68,8 millioner kroner blev fordelt i 2018, fik TV 2 46,3 procent af midlerne. De penge bliver brugt på både dokumentar og fiktion, hvor blandt andet den omdiskuterede ‘Efterforskningen‘ om sagen om Peter Madsen modtog støtte. Fiktionsserien forventes at få premiere til efteråret 2020. 

I løbet af de kommende år vil puljen stige til godt 100 millioner kroner. 

Til Mediawatch forklarer Lotte Lindegaard, at TV 2 udelukkende har fokus på Danmark som målgruppe, hvilket differentierer dem fra konkurrenter som Netflix og Viaplay, der også gør sig store armbevægelser, når det kommer til fikstionsindhold. 

TV Play har i de senere år været i en rivende udvikling. Her spiller fiktionsserier en essentiel rolle, da de som udgangspunkt er det helt store trækplaster modsat populære programmer som ‘Vild med Dans’ og ‘Knæk Cancer’. 

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på mads@kulturmonitor.dk