TOP

Tre danskere med i opløbet til Nordic Music Prize

Den prestigefyldte Hyundai Nordic Music Prize, der hvert år bliver uddelt til en nordisk solist eller band, har i år hele tre danskere med i finalefeltet. Således finder man i kategorien ‘Bedste Nordiske Album 2018’ musikeren Bisse aka Thorbjørn Radisch Bredkjær med albummet ‘Tanmaurk’, komponisten og bratchspilleren Astrid Sonne med ‘Human Lines’ og den dansk-iranske electropop kunstner Soho Rezenejad med ‘Six Archetypes’.

Vinderen bliver kåret den 28. februar ved den norske musikfestival og konference by:Larm i Oslo. Prisen er den eneste, der hylder musikalske talenter på tværs af hele den nordiske region. Det er en ren nordisk jury bestående af Audun Vinger (Norge), Arnar Eggert Thoroddsen (Island), Ilkka Mattila (Findland), Annah Björk (Sverige) og den danske musikkritiker Anna Ullman fra Weekendavisen, der har fundet frem til de nominerede. Nu er det så op til en international jury bestående af Jeanette Lee (Rough Trade), Jude Rogers (The Guardian), Eric Deines (Jagjaguwar) and Stuart Maconie (BBC) at finde den endelige vinder.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk