TOP

Tre danske forlags nye streamingtjeneste for bøger er gået i luften

Den nye bogstreamningtjenste Chapter er gået i luften og har åbnet op for tegning af abonnementer. Det skriver Mediawatch.

Bag tjenesten står de tre forlag Gyldendal, Gads Forlag og Modtryk, som ejer henholdsvis 65, 25 og 10 procent af Chapter.

“Jeg er sikker på, at en tjeneste udviklet af flere forlag vil være en samlet gevinst for dansk litteratur. Bogpublikummet vil møde et bogunivers drevet af kærlighed til litteraturen. Forfattere og forlagene får samtidig en stærk samarbejdspartner med fokus på at skabe en bæredygtig økonomi på det digitale bogmarked, hvilket er en forudsætning for, at vi kan fortsætte med at skabe de bedste fortællinger sammen,” lød det fra Gyldendals administrerende direktør, Morten Hesseldahl, da de tre forlag i maj offentliggjorde planerne om at etablere Chapter.

Satser på børn, unge og familier

Brugerne af e- og lydbogstjenesten kan vælge mellem fire forskellige abonnenter. Det billigste koster 69 kroner om måneden og giver adgang til 12 timers lytning om måneden, mens det dyreste – Chapter Family – koster 189 kroner om måneden og giver ubegrænset adgang for fire brugere samt rabat på indkøb af fysiske bøger. 

Direktør for Chapter er Jesper Siber, som indtil 2019 var kommerciel direktør i Gyldendal-forlaget Rosinante & Co. Han bekendtgjorde i sommer overfor Mediawatch, at Chapter stiler efter at komme over 100.000 brugere i løbet af det første år. 

“Vi vil skabe et univers, der folder fortællingerne ud. Det betyder, vi selvfølgelig vil have et grundsortiment, som de andre tjenester også har, men så vil vi udvælge nogle indholdsområder, hvor vi vil være bedre. Eksempelvis vil vi gøre alt, vi kan, for at være bedst til børn og familier og have fokus på at få flere unge til at læse,” har Jesper Siber tidligere sagt til Mediawatch.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.