TOP

Tre bud på dansk Oscar-kandidat er udvalgt

Den danske Oscar-komité, der består af repræsentanter fra filmbranchen og Det Danske Filminstitut (DFI), har udpeget de tre danske film, der skal være med i kapløbet om en Oscar-nominering i kategorien International Feature Film.  

De tre film på shortlisten er ‘Dronningen’ af May el-Toukhy, ‘Før frosten’ af Michael Noer og ‘Ser du månen, Daniel’ af Niels Arden Oplev.

“Her i første runde har vi valgt tre film, som vi mener har oplagte kvaliteter i Oscar-sammenhæng. De tre film er stærke og velfortalte historier, der på hver deres måde sætter et spejl op for os, som prikker til os, underholder, og får os til at tænke. Det er glædeligt, at vi kan vælge tre kandidater, der på så fornem vis understreger, hvor bredt dansk film favner,” udtaler DFIs direktør, Claus Ladegaard, i en pressemeddelelse. 

Hvert land kan indstille én film til nominering i kategorien International Feature Film. Fra den 1. oktober bliver de indstillede film vurderet af The Academy of Motion Picture Arts and Sciences’ International Feature Film-komité, som vælger syv film til en shortlist. En eksekutiv komité tilføjer yderligere tre film for at sikre, at der ikke er iøjnefaldende udeladelser på shortlisten. De ti film bliver offentliggjort kort før jul, og herefter vælger to komiteer de fem film, der bliver Oscar-nomineret, hvilket bliver offentliggjort den 13. januar.

Den danske Oscar-komité træffer det endelige valg om den danske Oscar-kandidat den 24. september.


Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.