TOP

Travlhed på Museum Jorn på trods af lukning – tilbud om gratis bog hitter

Dørene er låste, og publikum er væk, men medarbejdere på Museum Jorn har alligevel fået travlt med en usædvanlig opgave. 

Museet har nemlig besluttet sig for at forære bogen ’100 X Jorn eksperimenter – vi kan lave derhjemme ved køkkenbordet’ til børn i hele Danmark og sender i øjeblikket tusindvis af bøger afsted til de danske hjem. 

”Vi har valgt at forære bogen væk – for det er lige nu, i denne coronaramte tid, hvor alle skal være derhjemme, at denne bog kan gøre en forskel og sprede livsglæde til danske børnefamilier,” udtaler museets direktør, Jacob Thage, i en pressemeddelelse.

Bogen er fyldt med kunsteksperimenter, som børn og voksne kan eksperimentere med, og som kun kræver materialer, man i forvejen har hjemme i køkkenskuffen, redskabsskuret eller kosteskabet.

Bogen er oprindeligt lavet til børn i indskolingsalderen, men på grund af coronakrisen har museet besluttet at tilbyde et eksemplar til alle børnefamilier. 

Nordea-fonden har støttet projektet og udgivelsen af bogen med 4,8 millioner kroner.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.