TOP

Trapholt henter nye kræfter til bestyrelsen

Kunstmuseet Trapholt henter to nye kræfter til bestyrelsen og siger farvel til en enkelt. Jane Sandberg, museumsdirektør på ENIGMA i København og Christian Have, indehaver af kommunikationsbureauet Have Kommunikation har takket ja til museets to bestyrelsesposter.

Ved samme lejlighed tager bestyrelsen afsked med afgående bestyrelsesmedlem Allis Helleland, tidl. direktør på Statens Museum for Kunst, som efter 13 års aktiv indsats i bestyrelsen selv har valgt at trække sig.

“Jeg vil gerne på vegne af Trapholt takke Allis Helleland for mangeårig indsats. Allis Helleland har været med siden 2006 og har dermed været med til at Trapholt har rykket sig fra ca. 50.000 besøgende til nu ca. 80.000 besøgende årligt. Allis har bidraget med høj kompetence og en solid museal erfaring,” lyder det fra bestyrelsesformand Lars Nørby Johansen. 

“Det er mig samtidigt en stor glæde at byde velkommen til to nye bestyrelsesmedlemmer, som begge har solid erfaring inden for kultur og ledelse. De kommer i en tid hvor Trapholt, trods stor fremgang i besøgstallet og stor faglig anerkendelse, er udfordret af på en gang faldende offentlige tilskud og ønsker om nye aktiviteter. Jane Sandberg er en spændende fornyer i den danske museumsverden og ivrig debattør omkring museers rolle i samfundet. Et enkelt år (2007-2008, red.) havde Trapholt glæden af at have hende som direktør, og nu vender hun tilbage som bestyrelsesmedlem. Christian Have er kendt for sit engagement i udviklingen af det danske kulturliv og har blandt andet været en af hovedkræfterne i udviklingen af kulturmødet på Mors. Udover at være indehaver af kommunikationsbureauet Have Kommunikation er han også forfatter, debattør og TV-vært,” fortsætter bestyrelsesformanden.

Også museumsdirektør Karen Grøn er godt tilfreds med den ny bestyrelse. 

“Det har været en gave at have Allis Helleland i Trapholts bestyrelse. Hendes indsigt i museale forhold kombineret med et imponerende overblik har været med til at styrke Trapholts faglige udvikling i den tid hun har siddet i bestyrelsen. Med Christian Have og Jane Sandberg ombord ser jeg frem til strategiske diskussioner og prioriteringer med henblik på at løfte Trapholt endnu et niveau, som et af Danmarks væsentligste kunst-, kunsthåndværk og designmuseer,” siger Karen Grøn.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk