TOP

Tønder Teater vil have enorm børneteaterfestival til byen

Det vil være godt for Tønder, hvis det kan lade sig gøre at få lokket den store børneteaterfestival Aprilfestival til byen. Det vil nemlig brande Tønder og skabe rammerne for nogle store teateroplevelser for børn.

Det mener formand for Tønder Teater, Palle Guldbrandsen, der nu er gået i kamp for at få Aprilfestival til Tønder. Foreløbig er dialogen med arrangørerne af festivalen, Teatercentrum, sat i gang, men intet er endnu fastlagt. Det skriver Jydske Vestkysten.

Aprilfestival byder på mere end 150 forskellige teaterforestillinger hen over en uge, hvor cirka 100 professionelle børne- og ungdomsteatre fra hele Danmark deltager.

Ifølge Palle Guldbrandsen vil festivalen trække 600 besøgende til byen, hvilket samtidig vil strække nogle af byens kapaciteter til det yderste – særligt på ét erhvervsområde, der vil nyde godt af det kulturelle indslag. 

“Alt hvad der hedder hotelkapacitet i Tønder Kommune vil være i spil,” siger Palle Guldbrandsen til Jydske Vestkysten.

Han påpeger, at der til gengæld så vil være rigelige teateroplevelser til kommunens børn, som vil blive spredt ud over 20 forskellige spillesteder, der vil blive placeret centralt i Tønder by, så de festivalbesøgende nemt kan navigere rundt.

Økonomisk puslespil
Palle Guldbrandsen har både været i dialog med arrangørerne af festivalen, Teatercentrum, og Tønder Kommune. Og der er god stemning omkring projektet fra alle sider.

“Indtil videre er jeg positivt stemt overfor idéen. Jeg har jo snakket med folk fra Tønder om det flere gange, og når vi fortsætter konversationen, så er det selvfølgelig fordi, vi tror på, at det ville kunne lade sig gøre på den ene eller den anden måde,” siger Henrik Køhler, der er direktør for Teater Centrum, til Jydske Vestkysten.

Men selvom alle parter ser med optimisme på teaterformandens visioner, er der visse udfordringer at tage højde for. For eksempel det forventede bruttobudget på godt to millioner kroner.

“Det er klart, at kommunen vil også skulle garantere en betydelig sum,” siger Palle Guldbrandsen til Jydske Vestkysten.

Indtil videre må Tønder dog væbne sig med tålmodighed. Ifølge Teater Centrum skal året nemlig hedde 2023, før der er hul i kalenderen.

I år afholdes Aprilfestivalen den 31. marts i Hjørring Kommune, året efter er det Holbæk Kommune, der skal lægge by til festivalen, og i 2021 gæstes Esbjerg.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på kasper@kulturmonitor.dk.