TOP

Tønder Festival får DJBFA’s hæderspris for vellykket generationsskifte i festivalen

Over 200 mennesker fra musikbranchen var onsdag samlet på Hotel Cecil i København til den årlige hædersprisfest hos fagforeningen for komponister og sangskrivere, DJBFA. Tønder Festival var blandt modtagerne af hæderspriserne, og fik som organisation anerkendelse for at have gjort noget særligt for musikken i Danmark.

Festivalen modtog en hæderspris for et vellykket generationsskifte i festivalorganisationen og for den fortsatte udvikling af festivalen. De fik også ros for deres særlige indsats for folkemusik. Administrerende direktør Kirstine Uhrbrand og kunstnerisk leder Maria Theessink fra Tønder Festival var der for at modtage prisen på vegne af festivalen.

Tønder Festival var ikke alene om at modtage hæder ved dette års hædersprisfest hos DJBFA, de to komponister Adi Zukanovic og Maria Faust modtog også hver deres hæderspris, og den 22-årige guitarist og singer-songwriter, Hjalte Ross, modtog DJBFA’s Upcoming-pris.

Anerkendelsen står ikke alene, når man bliver præmieret med en hæderspris af DJBFA, man modtager også 35.000 kroner som støtte til sit videre arbejde som komponist og sangskriver. Med Upcoming-prisen følger der 25.000 kroner til samme formål.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på natalie@kulturmonitor.dk