TOP

Tocifret millionbeløb sender nyt museum et stort skridt nærmere realisering

Et helt nyt museumscenter, der samler Bornholms Museum og Bornholms Kunstmuseum, på en placering ved Helligdomsklipperne i Rø på øen, er kommet et stort skridt nærmere. Det skriver Politiken. Augustinus Fonden har netop bevilget 25 millioner kroner til projektet så der i alt nu er indsamlet 134 millioner kroner til det nye byggeri. Der mangler dog fortsat nogle penge før man er helt i mål.

»Vi er ikke helt i mål endnu, men de 25 millioner kroner er et kæmpe skridt i retning af at komme i mål med finansieringen, og det er vi rigtig glade for«. »Nu kan vi gå i gang med slutspurten og forhåbentlig starte byggeriet i efteråret 2019«, siger Jacob Bjerring-Hansen, direktør for Bornholms Museum, ifølge avisen.

Det nye museumscenter skal efter planen åbne i efteråret 2021, hvis alt går som det skal. En tilbygning på 3000 kvadratmeter vil huse en ny afdeling med fokus på lys og et fællesrum med auditorium for de to museer, hvor der kan være koncerter og foredrag.

Ifølge direktøren venter der gæsterne en helt ny museumsoplevelse, fordi der vil blive lavet udstillinger på tværs af det kulturhistoriske og kunsthistoriske, der sætter fokus på Bornholms historie.

»Ved at lægge os tæt op ad hinanden kan vi trække på de to museers forskellige ekspertiser og lave udstillinger på tværs, der ikke er set før i Danmark og heller ikke ret ofte internationalt«, siger Jacob Bjerring-Hansen.

Det nye museumscenter er tegnet af den amerikanske arkitekt James Carpenter. Når museumscentret står klart, ventes der at være 75.000-80.000 besøgende om året.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk