TOP

To musikforbund lægges sammen

Dansk Korforbund og Dansk Musikerforbund (DMF) bliver til ét. Fra og med 1. marts er Dansk Korforbunds medlemmer således en del af Dansk Musiker Forbund, oplyser DMF på deres hjemmeside. 

Det er den nu tidligere formand for Dansk Korforbund, Jakob Knudsen Pedersen og DMF-formand Anders Laursen, der har forhandlet aftalen på plads. De skal nu samarbejde tæt som ét samlet forbund med fælles interessevaretagelse for alle udøvende musikere – både instrumentalister og sangere.

Sammenlægningen betyder, at forhandlingsretten på en lang række områder overgår til Dansk Musiker Forbund. Dansk Musiker Forbunds formand, Anders Laursen, ser frem til at tage imod de mange nye medlemmer.

”Som ingen andre faggrupper deler vi arbejdsforhold og det at være musikere – enten som instrumentalister eller som sangere – og jeg tror og håber, at vi med denne sammenlægning kan gøre alt det bedste for sangernes løn- og ansættelsesforhold,” siger Anders Laursen.

Dansk Korforbund har i dag lige under 200 medlemmer. 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk