TOP

Tivolis krise koster på kulturområdet – lukker musikskole for børn og lægger udbygningen af koncertsal på is

Tivoli i København er i økonomisk krise, og det går nu hårdt ud over havens aktiviteter på kulturområdet. 

I en fyringsrunde har Tivoli allerede taget afsked med 233 medarbejdere, og nu kommer meldingen om, at man har valgt at lukke den kun et år gamle Tivolis Musikskole ved udgangen af sæsonen, hvorefter medarbejderne tilknyttet skolen afskediges. Det skriver TV2 Lorry og henviser til et brev, som man har sendt ud til forældre med børn på skolen. 

Administrerende direktør Lars Liebst bekræftiger overfor stationen, at man lukker skolen. 

“Vi har gjort alt hvad vi kunne og lidt mere til for at undgå det, men vi står desværre i en svær situation, hvor vi er nødt til at skære ind til benet. Og så er vi desværre nødt til at lukke musikskolen, som vi ellers var meget glade for,” siger Lars Liebst.

Samtidig skrinlægger Tivoli den stort anlagte udbygning af koncertsalen, som blev lanceret i 2017 under navnet Tivoli Huset for et trecifret millionbeløb. Tivoli Huset skulle ellers have givet ekstra plads til havens kulturprojekter som balletskolen, Tivoli-Garden, symfoniorkestret og den musikskole, som nu bliver droppet. 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk