TOP

Tivoli vil styrke den klassiske musik – udvider samarbejdet med Copenhagen Phil og musikchef Peter Lodahl

Tiden står ikke stille hos Tivoli. For nylig løftede de sløret for planerne om en ny bypark foran den 176 år gamle have midt i København.

Og nu offentliggør forlystelsesparken, at de vil styrke den klassiske musik med et tættere samarbejde med Copenhagen Phil, der hver sommer lader klassiske toner lyde i haven.

Det har orkestret gjort år efter år, men fremover skal orkestret, udover at spille for havens gæster i løbet af sæsonen, stå for tilrettelæggelsen og planlægningen af Tivolis klassiske koncerter.

Ønsket med det udvidede samarbejde er at styrke den klassiske musik i forlystelseshaven og skabe bedre sammenhæng mellem orkestrets sommer- og vintersæson, lyder det i en pressemeddelelse fra Tivoli. 

“Tivoli har altid haft høje ambitioner for den klassiske musik. Målet med det tættere samarbejde med Copenhagen Phil er at styrke den klassiske musik yderligere både i højden og i bredden. Copenhagen Phil har haft succes med at ramme et bredt publikum med klassisk musik på højeste niveau og har formået også at få fat i et yngre publikum,” skriver de.

Copenhagen Phil ledes til daglig af den nyudnævnte musikchef Peter Lodahl, der, som det lyder i pressemeddelelsen, har en dyb faglighed og stor erfaring med forskellige koncertformater og publikumsudvikling.

Det er også grunden til, at han nu skal stå i spidsen for programlægning og booking af den klassiske musik, Tivoli fremover præsenterer i haven.

“Samarbejdet med Tivoli er en hjørnesten i orkesterets historie og nutid. Nu styrker vi samarbejdet, så det giver os mulighed for at skabe nye musikalske oplevelser for et stort og mangfoldigt publikum i Tivoli. Samtidig bliver der en masse fordele ved at kunne se orkesterets aktiviteter i sammenhæng over hele året, ikke mindst for publikum,” skriver Peter Lodahl i pressemeddelelsen.

Hele pakken

Tivoli oplyser, at det fortsat er målet at spille forskellige typer klassiske koncerter med både store og små symfonikoncerter, internationale solister, operakoncerter og så videre.

De oplyser desuden, at planer om andre koncerttyper som musical, operette og syng-med-koncerter er på tegnebrættet i forlængelse af det nye udvidede samarbejde.

Det er noget, der ligger den gamle have meget nært. Og Frederik Wiedemann, der er underdirektør for Tivoli Kultur, glæder sig til at folde det endnu mere ud.

“Jeg glæder mig til at skabe et endnu bedre afsæt for den klassiske musik i Tivoli. Vores musiktradition går helt tilbage til H.C. Lumbye og Tivolis tilblivelse, og det er helt i Lumbyes og Georg Carstensens ånd at præsentere musik, som både kan appellere bredt og rage højt op i det kunstneriske landskab. Det har både Copenhagen Phil og deres nye musikchefchef Peter Lodahl vist, at de kan, og nu får Tivolis gæster glæde af hele pakken,” skriver han i pressemeddelelsen.

Det nye udvidede samarbejde bliver en realitet fra årsskiftet. Der bliver dog en længere indkørselsfase, hvilket betyder, at det kun vil få begrænset betydning for den kommende sæson. Først i 2021 vil hele Tivolis klassiske program bære præg af det nye samarbejde.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på kasper@kulturmonitor.dk.