TOP

Tivoli vil forandre København med bypark på stærkt trafikeret vej

Den stærkt trafikerede vej Vesterbrogade i København, der går lige forbi hovedindgangen til Tivoli, skal igennem en stor forandring.

I hvert fald hvis det står til forlystelsesparken selv, der ønsker at forvandle den flersporede vej mellem Axelborg og Vesterbrogade til en bypark – ganske fri for biler, hvor naturen får lov at få sin plads i byrummet. Det skriver Tivoli i en pressemeddelelse.

Ønsket om at gøre det 10.400 kvadratmeter store område grønnere, hvilket blandt andet indebærer at fjerne asfalten og erstatte det med græs, træer og planter, deler forlystelsesparken med flere Københavnske borgmestre.

“Før vi går videre med planerne, skal der selvfølgelig være en god dialog med lokaludvalget og københavnerne, ligesom vi skal have set på, hvordan vi udvikler trafikken fremover,” udtaler Karina Vestergård Madsen (EL), der er stedfortrædende teknik- og miljøborgester, i forbindelse med offentliggørelsen af Tivolis planer.

Og netop udviklingen af trafikken bliver en af udfordringer. Den vil få et hak over tuden, hvis projektet realiseres, da bilerne bliver forvist til fordel for cykler og fodgængere, der vil kunne boltre sig på meterbrede fortove i samspil med spisesteder, borde og bænke.

Men inden Tivoli når så langt, skal projektet, som også overborgmester Frank Jensen (S) har udtrykt begejstring for, videreudvikles med input fra borgere og myndigheder, forsikrer Tivoli, der dog samtidig udtrykker et ønske om at realisere projektet “så snart som muligt”.

I samme omgang offentliggør Tivoli et andet stort byggeprojekt, som arkitekt Bjarke Ingels kommer til at sætte signatur på. Han og partnerne fra BIG har tegnet en 70 meter høj bygning med 18 etager til Tivoli. Denne bygning bliver dog “indendøre”, da det skal bygges sammen med det eksisterende H.C. Andersen-slot og huse hotel, restaurant, konferencefaciliteter og lejligheder.

Tivoli oplyser, at finansieringen og den overordnede arkitektur er på plads. Således er det kun den endelige godkendelse, der mangler, før projekterne endelig realiseres.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på kasper@kulturmonitor.dk.