TOP

Tidligere underviser vendte ryggen til Filmskolen i protest mod rektors planer

Indtil sidste sommer var Thomas Krag leder af klippeuddannelsen på Den Danske Filmskole. Han valgte ikke at genansøge sin stilling i protest mod rektor Vinca Wiedemanns planer om at reformere skolen og omlægge den fireårige kunstuddannelse til en bachelor/kandidatuddannelse. Det skriver Information.

“Jeg har været med til at udvikle Filmskolen. Jeg ville ikke være med til at afvikle den,” siger Thomas Krag til Information og uddyber:

“Hvis jeg skal tale med store ord, så sker der et paradigmeskifte, hvor man går fra at være en kunstskole, der interesserer sig for den enkelte elev, til at det vigtigste er systemet.”

Thomas Krag står ikke alene med sin kritik, der blandt andet bliver bakket op af brancheorganisationen Danske Filminstruktører, som fredag sendte et brev til Vinca Wiedemann, hvor organisationen udtrykker bekymring for rektoratets planer om at nedlægge uddannelseslederfunktionen på de enkelte faglinjer på Filmskolen.

“Vi mener, at Filmskolen skal udvikle sig, og at den har potentiale til at blive en stærkere uddannelse end den er i dag, men vi mener, at prisen for nedlæggelsen af uddannelseslederfunktionen kan blive fatal for udviklingen af fremtidens kunstnere,” lyder det blandt andet i brevet fra Danske Filminstruktører.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.