TOP

Tidligere tv-vært er tiltrådt som redaktør på Gyldendal

Mikkel Fønsskov er tiltrådt som ny redaktør på Danmarks største forlag, Gyldendal. 

Mikkel Fønsskov meddelte i november, at han efter fem år på DR-programmet ‘Aftenshowet’ forlod sin stilling som tv-vært. 

I et opslag på Facebook fortæller Mikkel Fønsskov selv om sit ny job. 

“Jeg er blæst bagover af de søde og ekstremt dygtige mennesker, der arbejder her. Og så er mit skrivebord fyldt med spændende opgaver. Bøger har altid betydet en masse, fordi de giver mig adgang til en verden, jeg ikke kender. Jeg køber en illusion og bliver lukket ind i et univers, der gør mig klogere,” skriver Mikkel Fønsskov og uddyber: 

“Derfor er det et privilegie, at jeg nu kommer til at arbejde mig med noget, jeg har haft lyst til rigtig længe. Personligt synes jeg, at litteratur er vigtigere end nogensinde! I en verden, hvor vi konstant bliver bombarderet med informationer og hvor det kan være svært at adskille, hvad der er rigtigt og forkert. Bøger tilbyder os klogskab og morskab. Og en pause. I toget, på sofaen, i sengen, foran brændeovnen eller på en bænk i en park.”

Mikkel Fønsskov har en uddannelse i journalistisk og kommunikation fra Syddansk Universitet, hvor han i 2019 også begyndte at studere kreativ skrivning. 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.