TOP

Tidligere kulturminister: Coronakrisen har især straffet kulturinstutioner med høj egenindtjening

Politikerne har svigtet kulturlivet, der både er blevet underprioriteret i ord og handlinger, under coronakrisen. Det mener tidligere kulturminister Mette Bock (LA), der folder sit synspunkt ud i Berlingske

Hun hæfter sig blandt andet ved, at det især er de kulturinstitutioner og foreninger, der har været gode til at generere egenindtægter, der er blevet hårdt ramt af krisen. 

“Læren bliver desværre, at det gælder om at være så afhængig af offentlig finansiering som muligt, for så modtager man mest hjælp, når udefra kommende forhold gør egenindtjeningen umulig. Det skaber sikkerhed, men også afhængighed og begrænser den frihed, der er saltet for al kreativitet,” siger Mette Bock til Berlingske, der også noterer sig, at “frugtbare forslag om et fradrag for kulturforbrug i en genstartsperiode afvises som klasseforvridende, for det vil kun blive brugt af de rige. Det er jo en absurd nedvurdering.”

Mette Bock var kulturminister i perioden november 2016 til medio 2019. Hun stiftede efterfølgende sit eget rådgivningsfirma og er begyndt at læse teologi. Mette Bock fik gennemført 14 lovforslag i løbet af sin tid som minister.

Som kulturminister anså Mette Bock netop manglende politiske prioritering af kulturområdet for at være en af sine væsentligste udfordringer. 

“Kulturen har det med at tabe i forhold til andre dagsordener, og der er en tendens til, at kultur kun bliver prioriteret, hvis der er noget tilovers. Sådan skal det ikke være, for kultur er væsentligt for borgerne på mange planer,” har hun blandt andet sagt til Kulturmonitor

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.