TOP

Tidligere forsvarsminister bliver ny formand for Fredericia Teater

Det bliver den tidligere forsvarsminister og nuværende director og partner i Advice, Gitte Lillelund Bech, der overtager formandsposten for bestyrelsen for Fredericia Teater. 

Det oplyser teateret i en pressemeddelelse efter et bestyrelsesmøde 26. marts.

Det er ejer af Monjasa, Anders Østergaard, der overlader formandsposten til Gitte Lillelund Bech. Anders Østergård har siddet i stolen i de seneste fem år og i den periode har Fredericia Teater udviklet sig fra et økonomisk udfordret lokalteater til at etablere sig som Danmarks førende musicalteater med en lang række publikumsrekorder til følge.

“Fredericia Teater har med sin udvikling de seneste år vist, at høj kvalitet og internationalt udsyn betyder noget og fører til resultater. Med base i både Fredericia og København og med mit kendskab til teatermiljøet og det kulturelle område generelt håber jeg at kunne bidrage til, at denne udvikling fortsætter, ikke mindst i forbindelse med visionen om opførelsen af et nyt teaterhus. Så jeg glæder mig til at løfte opgaven som bestyrelsesformand,” siger Gitte Lillelund Bech, der i forvejen sidder som formand for Nørrebro Teater i København. 

“Fredericia Teater vil altid have en helt speciel plads i mit hjerte. Jeg er både stolt og taknemmelig over vores tid sammen, og jeg glæder mig til at følge teateret og alle de ekstremt dygtige medarbejdere på den videre rejse,” siger Anders Østergaard, der ikke forsvinder helt ud af billedet, men har tegnet et stort partnerskab med teatret.

Hos teaterchef Søren Møller er der stor glæde over vagtskiftet. 

“I de kommende år træder vi endnu et skridt op på ambitionsstigen, og her er der brug for, at bestyrelsesformanden både kan være tæt på den daglige ledelse og samtidig har stærk både national og international gennemslagskraft. Jeg kunne ikke drømme om en bedre og mere rigtig profil end Gitte Lillelund Bech, og jeg glæder mig helt vildt til samarbejdet,” lyder det fra Søren Møller. 

Foruden Gitte Lillelund Bech indtræder Michael Sønderskov, som er partner i Advokatgruppen, også som nyt medlem af bestyrelsen som erstatning for næstformand, Preben Skou-Nielsen.

Herefter ser bestyrelsen således ud:

Gitte Lillelund Bech (Formand)
Fhv. forsvarsminister og nuværende Director og Partner i Advice og formand for Nørrebro Teater.

Jørgen Weimar Rasmussen (Næstformand)
Fhv. Statsautoriseret revisor i PwC. Medlem af bestyrelsen i Fredericia Teater på i 6. år.

Michael Sønderskov
Partner i Advokatgruppen. Formand for Erhvervsforeningen samt bestyrelsesmedlem i Business Fredericia

Pernelle Jensen
Byrådsmedlem for Venstre, formand for Uddannelsesudvalget, bestyrelsesmedlem i Fredericia Teater på 6. år samt i Business Fredericia m.fl.

Ole Steen Hansen
Medlem af Socialdemokratiet og Viceborgmester i Fredericia. Medlem af bestyrelsen i MesseC samt Fredericia Teater på 3. år

Thomas Agerholm
Uddannelsesleder for Den Danske Scenekunstskole Musicalakademiet Fredericia, skuespiller og medlem af bestyrelsen i Fredericia Teater på 6. år.

Christian Have
Stifter- og direktør for Have Kommunikation A/S. Fhv. medlem af bestyrelsen for Det Kgl. Teater samt medlem af bestyrelsen i Fredericia Teater på 7. år.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk