TOP

Tidligere formand for Dansk Journalistforbund bliver direktør for Danske Biografer: “Jeg har meget at lære, men forhåbentlig også meget at give”

Som led i en større organisatorisk omstrukturering har brancheforeningen Danske Biografer nu valgt at ansætte en ny direktør til at placere biograferne centralt i debatten om filmoplevelser i Danmark.

Således har de fra den 1. marts ansat den tidligere formand for Dansk Journalistforbund, Lars Werge, til hvervet. Det skriver Danske Biografer i en pressemeddelelse.

Lars Werge overtager jobbet efter Kim Pedersen, der forlod jobbet sidste år efter 14 år på posten. Mette Schramm har været midlertidig formand siden da.

“Vi har i Danske Biografers bestyrelse længe haft et ønske om, at få biograferne og deres gæsters interesser centralt placeret, når der tales film og særligt dansk film. Det gælder som aktør i de politiske kredse på Christiansborg og i forhold til branchens organisationer og kulturlivet som sådan. Og det gælder også foreningens ansigt i det offentlige rum,” skriver Mette Schramm fra Danske Biografer i pressemeddelelsen.

Ifølge hende forventer foreningen meget af Lars Werge, der formentlig kan trække på sine erfaringer fra formandstiden i Dansk Journalistforbund, hvor han stoppede sidste år.

“I disse dage tager min tilværelse en drejning og går i en ny retning. Jeg er nemlig blevet ansat som direktør for organisationen Danske Biografer. Og allerede i denne uge starter jeg i stillingen, hvor jeg har meget at lære, men forhåbentlig også meget at give,” skriver Lars Werge på Facebook.

Optimisme

Han går til opgaven med stor optimisme. For når alt kommer til alt har danske biografer det ganske udmærket, som den kommende direktør påpeger.

“Biograferne i Danmark har det generelt set rigtig godt. Flere og flere danskere går i biografen (13,2 millioner solgte billetter i 2019), og den særlige blanding af det kommercielle og det kulturelle tiltaler mig rigtig meget. Det er en opgave, jeg kun kan løse i et godt og tæt samarbejde med foreningens medlemmer og bestyrelse,” fortsætter han.

Ifølge Danske Biografer bliver en del af opgaven også at fastholde og styrke sammenhængskraften i foreningen, blandt andet ved at underbygge de fælles interesser i foreningen. En måde at gøre det på er at være bindeled mellem foreningen og de forskellige biografer rundt omkring i landet.

Men samtidig handler det også om at række ud og være lydhør. Således indbyder den kommende direktør allerede nu til at netværke.

“Hvis du har lyst, så tag fat i mig, hvis du ser en mulighed for samarbejde, udveksling af erfaringer, interessesammenfald eller blot for kaffens skyld. Så vil du også opleve på egen hånd, at jeg glæder mig kolossalt til at møde nye partnere, opbygge nye relationer og arbejde med nye kolleger,” skriver han videre.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på kasper@kulturmonitor.dk.