TOP

Tidligere elever på European Film College retter skarp kritik mod skolens bestyrelse: “Hvordan kan det lade sig gøre?”

Efter kritik af sin ageren i en ellers afsluttet krænkelsessag om en tidligere underviser slog forstander Ellen Riis tidligere i år fast, at hun forlader European Film College (EFC) i Ebeltoft til sommer.

Det har dog ikke lagt låg på kritikken af ledelsen, som nu har fundet nye former og bredt sit fokus ud ifølge Filmmagasinet Ekko.

Konkret har 60 personer – heriblandt 57 tidligere elever på højskolen – via mediet udsendt et åbent brev, der ikke så meget adresserer Ellen Riis som den bestyrelse, der gennem forløbet har bakket op om hende.

“I stedet for at prioritere elevernes trivsel og sikkerhed har bestyrelsen ‘holdt hånden over’ en aktivt udøvende krænker. Hvordan kan det lade sig gøre?” spørges der i det åbne brev, hvori skribenterne også beskriver, hvordan de “oplever et gennemgående systemsvigt, hvori bestyrelsen ikke har været i stand til at skabe sikre og trygge rammer for højskoleeleverne.”

Bestyrelse kaldte artikelserie “urimeligt personforfølgende” 

Bestyrelsen bag European Film College har tidligere kritiseret Ekkos artikelserie om Ellen Riis’ håndtering af krænkelssagen og kaldt den “urimeligt personforfølgende.”

I samme ombæring slog bestyrelsesformand Ole Christian Madsen en streg under sin entydige opbakning til den afgående forstander.

”Ellen har bidraget positivt til højskoleånden, og hun har arbejdet utrætteligt for at udvikle både elevkurser og fællesskab,” udtalte Ole Christian Madsen blandt andet.

30. marts – og altså længe inden det omtalte åbne brev – gav Ellen Riis følgende kommentar om sagens udvikling til Kulturmonitor:

“Vi har i den seneste tid haft nogle sager om krænkelser, og der har været påstande om, at jeg som leder ikke har håndteret dem korrekt. Det bedste for eleverne, skolen og også mig selv er, at jeg ikke længere skal være forstander. Jeg har haft tre virkelig gode år på EFC, dette magiske sted, men den sidste tids kontroverser har været hårde – også for mig. Det har jeg taget konsekvensen af. Jeg har ikke flere kommentarer.”

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på rasmus@kulturmonitor.dk