TOP

Ti teaterproducenter får en mentor

Mikkel Harder Munck-Hansen og Astrid Hansen Holm, Ragnheiður Skúladóttir og Helene Kvint, Vibeke Windeløv og Charlotte Calberg. Det er tre af de ti af de mentor/mentee-par, som mødes for første gang i denne uge, når Udviklingsplatformen for scenekunst holder et kick-off-event.

Udviklingsplatformen har udvalgt de ti nye mentees og matchet dem med fagfolk fra ind- og udland. Det er anden gang, at mentorprogrammet bliver afviklet, og formålet er at opkvalificere producenter og selvproducerende scenekunstnere samt at løfte vidensniveauet i branchen.

“Mentorprogrammet har vist sig at være en fantastisk udviklingsmulighed – ligegyldigt hvor du befinder dig i din karriere som producent. Flere mentees fra sidste års program har udtalt, at de har taget et kvantespring i deres faglighed, fordi de så intenst er blevet udfordret på sine arbejdsrutiner og tankemønstre af en mentor, som befinder sig på et andet stadie i sin karriere. Jeg glæder mig til, at de nye par kommer i gang; det er utroligt spændende at følge folks udvikling,” udtaler projektlederen for mentorprogrammet, Gitte Nielsen.

Mentorerne tæller blandt andet Mikkel Haarder Munck-Hansen, der tidligere har været skuespilchef på Det Kongelige Teater.

”For 19 år siden fik jeg tilbud om at få en mentor og blive en del af et udviklingsprogram. Jeg var lidt skeptisk, da jeg fik en mentor fra en helt anden verden end min egen. Men jeg blev utrolig glad for de samtaler vi havde, som jeg ikke kunne have med andre. For nogle år tilbage, var jeg selv mentor for én, som var i en helt anden branche end min egen, og det var inspirerende både for mig og min mentee. Så jeg ved, hvor givende det kan være både for mentor og mentee. Derfor går jeg glad ind i dette nye forløb og glæder mig til at lære et menneske at kende og forsøge at understøtte hans/hendes udvikling,” udtaler Mikkel Haarder Munck-Hansen.

De ti mentor/mentee-par:

  • Mikkel Harder Munck-Hansen og Astrid Hansen Holm
  • Ragnheiður Skúladóttir og Helene Kvint
  • Vibeke Windeløv og Charlotte Calberg
  • Cathie Boyd og Rasmus Malling Lykke Skov
  • Jens Frimann Hansen og Gitte Kielberg  
  • Ulla Katrine Friis og Teresa A
  • Eileen Evans og Gry Worre Hallberg
  • Sari Lakso og My Grönholdt
  • Per Scheel-Krüger og Mette Rønne
  • Mette Bryndum og David Price

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.