TOP

Thomas Vinterberg genoptager filmproduktion efter ulykke

Efter optagelserne til Thomas Vinterbergs kommende film blev indstillet som følge af en tragisk ulykke i den nærmeste familie, er arbejdet nu blevet genoptaget. Det oplyser selskabet Zentropa i en pressemeddelelse.

Zentropa offentliggør samtidig filmens titel, der bliver ‘DRUK’. Det er et dansk drama skrevet af Thomas Vinterberg og Tobias Lindholm, og filmen forventes at få premiere 27. august næste år.

På rollelisten finder man Mads Mikkelsen, der vender tilbage til dansk film efter en række store internationale roller. Han spiller hovedrollen som gymnasielæreren Martin, og i de øvrige tre store bærende roller ses Thomas Bo Larsen, Lars Ranthe og Magnus Millang som Martins venner og kolleger.

I rollen som Mads Mikkelsens kone finder man desuden den svensk-norske stjerne Maria Bonnevie, mens Helene Reingaard Neumann spiller Magnus Millangs kone Amalie. Som rektor på det gymnasium, hvor en stor del af filmen udspilles har Susse Wold sin første filmrolle siden sin Bodil- og Robert-belønnede indsats i ‘Jagten’.

‘DRUK’ er produceret af Zentropa Entertainments3 med producerne Sisse Graum Jørgensen og Kasper Dissing og co-produceres med Film i Väst, Zentropa Sweden, Topkapi Films og Zentropa Netherlands. Den er blevet til med støtte fra Det Danske Filminstitut, TV 2 DANMARK, Eurimages, the Netherlands Film Fund, Svenska Filminstitutet, the Netherlands Film Production Incentive og the Media Programme of the European Union. Filmen har et budget på 33,5 millioner kroner.

Optagelserne har stået stille siden begyndelsen af maj efter at instruktørens ene datter døde i en trafikulykke.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk