TOP

Teatersimulator på besøg i Vollsmose – skal give borgerne kulturelle oplevelser

På Vollsmose Torv kan beboerne i disse dage finde en rød boks. Boksen kan man gå ind i, sætte sig ned og vælge en teaterforestilling, som så vil åbenbare sig i mini-format foran en i de efterfølgende syv til otte minutter.

Det sker på en lille biografskærm i boksen, der fungerer som en teatersimulator ved at forestille en mini-teatersal. Og oplevelsen, den er helt gratis. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Bag initiativet står Goodwill Film og Teater Momentum, der ønsker at give teateroplevelser for borgere i Vollsmose. Netop det initiativ fik tidligere i år tilskud fra Kulturregion Fyn i forbindelse med uddeligen af puljemidler fra ‘Innovative Kulturkoncepter’.

Det handler om at sprede noget, der ellers ikke er stor opbakning til i området i forvejen.

“Jeg havde et billede af to piger, der begge bar tørklæder, som kom gående gennem centeret på vej et sted hen, men som fik øje på noget, der var anderledes og stoppede op og brugte få minutter på at få en oplevelse, de ellers ikke havde fået,” siger Abbi Mayoh Dong Moreno, der er partner og producer hos filmproduktionsselskabet Goodwill Film, til Fyens Stiftstidende.

Produktionerne, man kan opleve i teatersimulatoren, er teaterforestillinger lavet i samarbejde med Teater Momentum. De tager udgangspunkt i problemstillinger, de lokale oplever i deres lokalområde.

Vil man nå en tur i boksen, skal man dog ikke vente for længe. Boksen flyttes i næste uge, hvorefter den får en ny placering ved Teater Momentum i Odense.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på kasper@kulturmonitor.dk.