TOP

Teaterchef mødt med krav om at betale små otte millioner kroner af egen lomme

Coronakrisen var tuen, der fik læsset til at vælte. Sådan lød det fra bestyrelsesformand Gitte Lillelund Bech, da Fredericia Teater den 16. marts blev erklæret konkurs.

I samme ombæring forlod den nu tidligere teaterchef Søren Møller sin stilling som følge af et millionstort merforbrug til markedsføring, der ikke var godkendt af bestyrelsen.

Fredericia Teaters konkursbo vil nu have Søren Møller til at hæfte for dette merforbrug, og kurator Rune Richelsen har rejst krav om, at Søren Møller af egen lomme betaler 7,8 millioner kroner til konkursboet. Det skriver Fredericia Dagblad.

Erstatningskravet kommer meget bag på den tidligere teaterchef. 

“Jeg er selvfølgelig både chokeret og rystet og er helt uenig i påkravet fra kurator og mener, at det bygger på et faktuelt forkert grundlag og ræsonnement. Jeg har overgivet sagen til mine advokater og ser frem til at få bragt orden i forholdene,” siger Søren Møller til Fredericia Dagblad.

Musikteatret gik ud af 2019 med et underskud på cirka 20 millioner kroner – blandt andet på grund af et svigtende billetsalg i forbindelse med ‘Tarzan the Musical’, da den blev opført i København. 

Det svigtende billetsalg fik teatret til at fyre 25 procent af deres medarbejderstab – svarede til 12 fastansatte og seks deltidsansatte medarbejdere.

Merforbrug på trods af økonomiske problemer

Af kreditormeddelelsen, som konkursboet har udsendt til cirka 3.200 kreditorer, fremgår det ifølge Fredericia Dagblad, at størstedelen af overskridelsen af markedsføringsbudgettet skete i forbindelse med Tarzan-forestillingen i København – og på et tidspunkt, hvor Fredericia Teater allerede var insolvent. 

I kreditormeddelelsen står der ydermere, at teaterchefen benyttede over 14 millioner kroner på markedsføring, hvilket var en samlet budgetoverskridelse på 7,8 millioner kroner for ‘Tarzan the Musical’. Dette på trods af at Søren Møller på daværende tidspunkt var klar over, at Fredericia Teater allerede var i økonomiske problemer. 

I kølvandet på Fredericia Teaters konkursbegæring interviewede Kulturmonitor en tydeligt mærket teaterchef. Han ønskede ikke at udtale sig om merforbruget til Kulturmonitor, men han påtog sig en del af ansvaret for den situation, som teatret stod i.

Som leder i en direktion, så er det klart, at man føler sig ansvarlig for alt, hvad der foregår på en institution. Derfor gør det selvfølgelig ekstra ondt, at vi er der, hvor vi er,” sagde han og var dybt påvirket af situationen:

“Jeg er forfærdelig ked af det. Det er et stort tab for Fredericia, for gode kollegaer og for mig selv.”

Kreditormeddelelsen er omfattende, og man kan læse meget mere om sagen på Fredericia Dagblad

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på mads@kulturmonitor.dk