TOP

Teater vil være landets førende kulturinstitution på bæredygtighed: “Det er afgørende, at vi tager medansvar”

Fredericia Teater vil være landets mest ambitiøse kulturinstitution på bæredygtighedsområdet og sætter nu en række tiltag i værk for at nå sit mål.

Fra og med den 29. november, hvor teatret har københavnerpremiere på ’Disney Musical Tarzan’, vil teatret kun købe kvoter som garanterer, at forestillingens strømforbrug udelukkende vil bestå af bæredygtig energi. Dette vil fremover være almindelig praksis for alle teatrets forestillinger.

Derudover har teatret besluttet, at man fast vil CO²-kompensere alle forretningsrejser med fly og samtidig undersøge mulighederne for, hvordan man fremover kan kompensere for teatrets samlede klimamæssige aftryk. Det skal blandt andet ske i et nyt bæredygtighedsudvalg, som foruden det klimamæssige aftryk skal arbejde på, hvordan teatret i det daglige kan blive mere bæredygtigt – både miljømæssigt, økonomisk og socialt.

Fortrop i grøn omstilling

”Vi har truffet beslutningen, fordi vi mener, at kulturlivet har alle muligheder for at danne frivillig fortrop i den grønne omstilling. Kulturbranchen har generelt ikke ry for at være de største miljøsyndere, men ikke desto mindre er det afgørende, at vi tager medansvar og inspirerer resten af samfundet med gode eksempler på, hvordan man kan gribe klimaudfordringerne an. Vi bør have et ligeså stærkt ønske om at sadle klimamæssigt om som de brancher, der af forskellige årsager sviner mere, end vi gør. For enhver bevægelse starter med en bevægelse – og vi kan alle gøre en forskel,” siger teaterchef Søren Møller i en pressemeddelelse fra teatret.

Fredericia Teater har allerede i en årrække arbejdet aktivt på bæredygtighedsområdet. Således modtog teatret i 2018 ’Klimakysset’ for at benytte vindstrøm, mens teaterchef Søren Møller allerede i 2017 besluttede, at teatret gennem alle sine indkøb – fra forplejning til teknisk udstyr – skulle prioritere bæredygtighed.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk