TOP

Teater vælger succesfuld børnebogsforfatter som ny leder

Det Lille Teater & Marionet Teatret har udpeget en ny leder af teatret.

Valget er faldet på dramaturg Camilla Hübbe, der uddannet dramaturg fra Det Kongelige Teater i 1998.

Hun afløser Trine Wisbech, der har været en del af den kollektive ledelse siden 2009 og teaterleder siden 2013.

Udover sin erfaring som dramaturg har den 57-årige Camilla Hübbe specialiseret sig inden for formidling i børnehøjde. Således er hun blandt andet forfatteren bag flere børnebøger, mens hun sideløbende har været hovedforfatter på TV 2’s julekalender ‘Tvillingerne og Julemanden’.

Hendes passion for at fortælle historier om verden til børn og deres voksne har gjort hende til en oplagt leder for Det Lille Teater & Marionet Teatret, mener bestyrelsesformand Eva-Marie Møller.

“Camille Hübbe har en tydelig og visionær kunstnerisk profil og et mod til at udvikle ambitiøst teater for børn og deres voksne. Det er et enigt ansættelsesudvalg, som har valgt Camilla Hübbe i et virkelig stærkt ansøgerfelt. Vi ser frem til samarbejdet,” udtaler hun i en pressemeddelelse.

FAKTA

Om Camilla Hübbe

  • 1998: Uddannet dramaturg fra Aarhus Universitet
  • 1988 – 1998: Dramaturg på Hotel Pro Forma, Husets Teater, Aalborg Teater og Det Kongelige Teater
  • 1998 – 2000: Chefdramaturg på Det Kongelige Teater
  • 2006 – 2019: Forfatter til børne- og ungdomsbøgerne ‘Nord’, ‘Louis Armstærk’, ‘Tavs’ og ‘Cirkus’
  • 2013: Hovedforfatter på ‘Tvillingerne og Julemanden’
  • 2016 – 2018: Diplomuddannelse i Kulturledelse
Vis mere

Som forfatter har hun modtaget flere priser. Blandt andet fik hun i 2013 Børnebibliotekernes børnebogspris for mangaromanen ‘Tavs’, mens hendes bog ‘Nord’ blev kåret til en af årets 10 bedste bøger af Statens Kunstfond i 2017.

Som nævnt er det Lille Teater & Marionet Teatret to teatre i én organisation. Mens Det Lille Teaters forestillinger spiller fra september til april, foregår Marionet Teatrets forestillinger fra juni til august. Det giver organisationen mulighed for at afholde forestillinger hele året rundt.

Camilla Hübbe forklarer i en pressemeddelelse, at hun betragter Det Lille Teater & Marionet Teatret som børnenes teater.

“Et fristed, hvor børn ikke er forbrugere, der først og fremmest skal få deres voksne til at spendere penge. Her er børn børn og møder som sådan respekt og lydhørhed,” siger hun endvidere.

Camilla Hübbe tiltræder stillingen som leder af Det Lille Teater & Marionet Teatret den 1. oktober.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på mads@kulturmonitor.dk