TOP

Teater får Finn Nørgaard Prisen

C:NTACT er blevet hædret med Finn Nørgaard Prisen 2020. Det skriver DR. Prisen bliver uddelt af Finn Nørgaard Foreningen, der blev stiftet i kølvandet på skudattentatet ved Krudttønden og synagogen, hvor blandt andet filminstruktør Finn Nørgaard blev myrdet. Med prisen følger 50.000 kroner. 

“Det, C:NTACT gør, er, at de lærer folk i sårbare positioner om, hvem de selv er. Sådan at de ikke pludselig en dag går ud og eksploderer i vold og had,” udtaler foreningens næstformand, Jesper Lynghus på dr.dk.

C:NTACTs mission er at bruge kultur som forandringsnøgle. C:NTACTs  scenekunst bliver skabt på baggrund af et kendskab til sociale problemstillinger og en samfundsmæssig vilje til at løfte dem gennem teater og kunstneriske forløb. Teatret arbejder blandt andet med hjemløse, arbejdsløse, nyankomne flygtninge, sorgramte, skilsmissebørn, uledsagede flygtningebørn og andre udsatte borgere

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.

Ny abonnent? Bestil abonnement

Log ind test