TOP

Symfoniorkester forlænger aftale med jubel- og tårefremkaldende chefdirigent

Fabio Luisis kontrakt med DR Symfoniorkestret er blevet forlænget frem til 2026.

Den italienske chefdirigent har siden 2016 stået i spidsen for det danske orkester, som reagerede med jubel og glædestårer, da musikerne i sin tid fik besked om ansættelsen af den nye dirigent – optagelsen gik efterfølgende viralt.   

“Med Fabio Luisi i spidsen har DR Symfoniorkestret på én gang oplevet en enorm kunstnerisk udvikling og samtidig et helt unikt samarbejdsklima, som stråler langt ud over scenekanten. Det er først og fremmest til stor glæde for vores trofaste publikum, som følger orkestret live i DR Koncerthuset og via DR’s medier. Men samtidig har samarbejdet med Fabio Luisi løftet DR Symfoniorkestret helt op i den øverste internationale liga,” udtaler chef for DR Koncerthuset, Kim Bohr, i en pressemeddelelse, hvor han også fortæller, at Fabio Luisi åbner døre for symfoniorkestret internationalt. 

“Sammen med Luisi er DR Symfoniorkestret med til at bringe dansk musik ud i verden, og Luisis store passion for Carl Nielsens musik og nulevende danske komponister som Hans Abrahamsen og Bent Sørensen gør orkestret til en stærk ambassadør for dansk musik på højeste niveau,” lyder det. 

Chefdirigent tre steder på samme tid

Fabio Luisi er uddannet pianist og dirigent. Han står aktuelt i spidsen for hele tre orkestre på to kontinenter, da han også er chefdirigent for Zürich Operaen og Dallas Symphony Orchestra.

Han har tidligere været chefdirigent for blandt andet Wiener Symfonikerne, Dresdens Statskapel og MDR Orkestret i Leipzig samt førstedirigent ved Metropolitan Operaen i New York.

“Jeg er ekstremt glad for, at mit forhold til DR Symfoniorkestret – et forhold, som har blomstret og udviklet sig vidunderligt gennem de seneste fire år – vil fortsætte videre frem gennem de næste mange sæsoner. Orkestret er med sin fantastiske nysgerrighed og sit skarpe fokus en kilde til stor personlig og kunstnerisk glæde i mit liv,” siger Fabio Luisi, hvis ansættelse hos DR Symfoniorkestret er finansieret af Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.