TOP

Svensker afløser svensker som direktør for Dansehallerne

Det bliver svenske Danjel Andersson, der fra 1. maj overtager stillingen som direktør for Dansehallerne og afløser landsmanden Efva Lilja på posten. Samtidig får Dansehallerne ligeledes en ny bestyrelsesformand. Det bliver advokat Pernille Backhausen.

Danjel Andersson kommer direkte fra en stilling som chef for MDT, en scene for dans og koreografi i Stockholm, hvor han har været siden 2010. 

Danjel Andersson er fil.mag. i Teater- og Litteraturvidenskab og har en baggrund som blandt andet redaktør, kritiker, dramaturg og festivalarrangør. Om sin nye rolle som direktør for Dansehallerne udtaler Danjel Andersson:

”Jeg ser en enorm potentiel kraft indenfor dans og koreografi i Danmark. Jeg har arbejdet med international scenekunst i mange år nu og har udviklet en sensitivitet overfor potentiale. Nu tiltræder jeg på det bedst mulige tidspunkt. Dansehallerne står overfor en ekspansiv fase med et nyt hus, og med det udvidede forpligtelser og opgaver. Jeg er her for at styrke og forfine den proces. I Dansehallerne bliver co-produktion et nøgleord. Den danske scene skal blive stærkere og mere nærværende internationalt. Produktionerne skal nå flere, spille mere. Jeg er ydmygt beæret over tilliden, der ligger bag denne udnævnelse”.

Danjel Andersson har tidligere været i en lignende rolle, som den han nu skal løfte som ny direktør for Dansehallerne. Han overtog lederskabet af Moderna Dansteatern i 2010, hvor organisationen havde været ‘hjemløs’ i to år. Han har siden støbt den om til den internationale platform, som MDT er i dag, med over 80 pct. belægning og et stærkt internationalt program og netværk. 

I 2017 blev Danjel Andersson tildelt Stockholm Stads hæderspris i kategorien “Scenekunst” for sit arbejde med MDT og internationaliseringen af Stockholms dansescene.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk