TOP

Suspenderet professor vender tilbage til Kunstakademiet

For ni måneder siden blev en professor på Malerskolen på Kunstakademiet i København suspenderet. Professoren vender nu tilbage til sit job med en pædagogisk faglig coach ved sin side. Det skriver Politiken

Den pågældende professor blev suspenderet, efter at næsten alle de studerende på Malerskolen i januar henvendte sig til akademiets studievejlening med klager og ønsket om at få professoren bortvist. 

Ifølge Politiken gik elevernes kritik på en række forskellige forhold, heriblandt omgangsform, manglende planlægning af undervisningen, utilregnelighed og et seksuelt forhold til en elev, som professoren efterfølgende behandlede “mærkeligt” i forbindelse med undervisningen.

På baggrund af de studerendes klager satte Kunstakademiets rektor, Kirsten Langkilde, gang i en undersøgelse, hvis resultater har fået hende til at vurdere, at der er tale om generelle problemer med relationen mellem de studerende og underviser. Derudover har Kunstakademiet indskærpet, at alkohol i arbejdstiden og seksuelle forhold mellem undervisere og studerende ikke længere er tilladt.

En række anonyme studerende er dog kritiske over for Kirsten Langkildes håndtering af sagen.

“Det føles, som om sagen ikke er afsluttet, men fejet ind under gulvtæppet. Rygterne går stadig, og ingen kan rigtig svare på, hvorfor professoren var væk, eller hvorfor han er tilbage,” siger en af de anonyme studerende til Politiken, hvor det også fremgår, at flere studerende er utilfredse med, at de i modsætning til den suspenderede professor ikke har fået mulighed for at se undersøgelsen. 

“De studerende er blevet informeret om indholdet af studiemiljøundersøgelsen i overordnede temaer. Rapporten over studiemiljøet indgår i en personalesag, og derfor kan vi ikke offentliggøre den,” lyder det fra Kirsten Langkilde i et skriftligt svar til Politiken.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.