TOP

Susanne Bier skal stå i spidsen for Oscar-komité

Den danske instruktør Susanne Bier skal sammen med den amerikanske manuskriptforfatter Larry Karaszewski være formand for den komité, der er med til at udvælge film, der er værdige til en nominering i kategorien ‘Bedste Internationale Film’ til den kommende Oscar-uddeling.

Det skriver det amerikanske medie Deadline

Det var oprindeligt meningen, at den amerikanske filmskaber Diane Weyermann sammen med Larry Karaszewski skulle udgøre formandsskabet, men Diane Weyermann har på grund af habilitetsproblemer trukket sig. Diane Weyermann har en ledende stilling i et produktionsselskab, som er involverede i det rumænske Oscar-bud ‘Collective’, som af flere internationale filmmedier bliver nævnt som en af favoritterne til statuetten. 

Fra dansk side er filmene ‘En helt almindelig familie’, ‘Druk’ og ‘Shorta’ med i kapløbet om en indstilling til en Oscar-nominering for ‘‘Bedste Internationale Film’.

Den komité, som Susanne Bier skal stå i spidsen for, udvælger udelukkende tre bud på nominerede i den pågældende kategori, mens yderligere syv bud bliver udvalgt fra anden side. Den ti film lange shortlist bliver herefter skåret ned til de film, der ender med at blive nomineret. 

Det er Oscar-akademiets medlemmer, der stemmer om, hvilken af de nominerede film, der skal have en Oscar-statuette 25. april, hvor prisfesten finder sted. 

Rettelse: Artiklen er blevet rettet 28. oktober kl. 11.45, hvor det er blevet specificeret, at komitéen udelukkende indstiller tre film til shortlisten, før den endelig nominering.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.